sobota, 12 kwietnia 2014

Zapiekany łosoś w kokilce




Smaczne połączenie jajka i łososia zapiekanego w kokilce
 to świetny pomysł na ciekawe śniadanie.

Dla 2 osób
Składniki:
  • 1 plaster wędzonego łososia
  • 3 plastry sera typu Capri
  • 2 jajka
  • Szczypior
  • Masło
  • Sól i pieprz






Kokilki smarujemy masłem, na dno wykładamy łososia. Rozkruszonym serem posypujemy łososia i wbijamy po 1 jajku do kokilki. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 10 minut, tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. 




SMACZNEGO!

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawiony komentarz. Proszę nie pozostawaj Anonimowy :)