niedziela, 16 lutego 2014

Pasta jajeczna z tuńczykiem



Dzisiaj przepis na niskokaloryczną pastę jajeczną z tuńczykiem. Jajka są niezaprzeczalnie wartościowym produktem, dlatego też powinniśmy na stałe wprowadzić je do naszego codziennego menu. Jajka stosowane są coraz częściej w kuracjach odchudzających, ponieważ jak dowodzą badania są bardzo „pomocne” przy utracie masy ciała.



Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • 1 ogórek kiszony
  • Pół puszki tuńczyka
  • Szczypior
  • 2/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz




Ugotowane wcześniej jajka na twardo i ogórek kiszony kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyk. Mieszamy składniki z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy jogurtem solą i pieprzem. 

 

2 komentarze :

  1. Pychota, ja zamiast 2/4 szklanki jogurtu naturalnego dodałam 9/18 szklanki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz. Proszę nie pozostawaj Anonimowy :)