Składniki:
- Porcja rosołowa ze skrzydłami
- Tacka włoszczyzny
- Papryka czerwona
- Puszka kukurydzy
- Pieczarki
- 2 serki topione śmietankowe
- Garść posiekanej natki pietruszki i kopru
- Mielone mięso wieprzowe
- Przyprawa do mięsa mielonego
- Sól
- Pieprz
W dużym garnku gotujemy rosół na korpusie z włoszczyzną. Mięso mielone przyprawiamy i formujemy małe pulpeciki możemy je obsmażyć lub uparować (jak w moim przypadku). Przecedzamy ugotowany rosół.Pozostałe warzywa (marchew, pietruszka,seler) blendujemy z niewielką ilością rosołu, następnie dodajemy 2 serki topione i blendujemy jeszcze raz z warzywami. Do rosołu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzę. Pieczarki pokrojone smażymy na patelni by lekko się przypiekły. Dodajemy pieczarki i zblendowane warzywa z serkami. Zagotowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy pietruszkę i koper.
0 komentarze :
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawiony komentarz. Proszę nie pozostawaj Anonimowy :)