środa, 2 kwietnia 2014

Zupa z serkami topionymi i mięsnymi pulpetami

Składniki:
  • Porcja rosołowa ze skrzydłami
  • Tacka włoszczyzny
  • Papryka czerwona
  • Puszka kukurydzy
  • Pieczarki
  • 2 serki topione śmietankowe
  • Garść posiekanej natki pietruszki i kopru
  • Mielone mięso wieprzowe
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Sól
  • Pieprz
 W dużym garnku gotujemy rosół na korpusie z włoszczyzną. Mięso mielone przyprawiamy i formujemy małe pulpeciki możemy je obsmażyć lub uparować (jak w moim przypadku). Przecedzamy ugotowany rosół.Pozostałe warzywa (marchew, pietruszka,seler) blendujemy z niewielką ilością rosołu, następnie dodajemy 2 serki topione i blendujemy jeszcze raz z warzywami. Do rosołu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzę. Pieczarki pokrojone smażymy na patelni by lekko się przypiekły. Dodajemy pieczarki i zblendowane warzywa z serkami. Zagotowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy pietruszkę i koper.







SMACZNEGO!

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawiony komentarz. Proszę nie pozostawaj Anonimowy :)