![]() |
Moja propozycja podania |
Składniki:
- Chrzan ze słoika ok. 100g
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka macarpone
- 1/4 szklanki wody lub bulionu
- sól
- pieprz
Chrzan mieszamy ze śmietaną i wodą w osobnym naczyniu. Następnie wylewamy na patelnię i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając. Obrany czosnek wyciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy łyżeczkę mascarpone, który złagodzi ostry posmak chrzanu.
SMACZNEGO!
strasznie jakieś to przekombinowane... czy w sosie chrzanowym nie chodzi o to, by było czuć chrzan?
OdpowiedzUsuńDlaczego uważasz, że jest to przekombinowane? Czy uważasz, że dodając 100g chrzanu naprawdę nie czuć jego smaku?
UsuńZa ciekawy blog wystawiłam nominację do Liebster Blog Award. Po więcej szczegółów zapraszam do mnie. Pozdrawiam Deptusiahttp://deptusiowyswat.blox.pl/2014/03/LIEBSTER-BLOG-AWARD.html
OdpowiedzUsuń