poniedziałek, 17 lutego 2014

Szpinakowe quiche



Będąc w temacie śniadań, dzisiaj kolejna propozycja na zdrowe śniadanie. Jeżeli znudziła wam się tradycyjna jajecznica zachęcam do spróbowania Szpinakowego quiche.
Quiche w wolnym tłumaczeniu to kruche ciasto zalane jajeczno-śmietanową masą. W moim przepisie nie będzie kruchego ciasta a śmietanę zamieniłem na jogurt naturalny.
7-8 sztuk

Składniki:

  • Szpinak w liściach
  •  ½ Cebuli
  • 3- 4 jajka
  • 2/4 szklanki Jogurtu naturalnego
  • Starty ser
  • Sól
  • Pieprz

  


Jajka wbijamy do miski, wlewamy jogurt naturalny i mieszamy do momentu aż składniki się połączą. Dodajemy posiekaną wcześniej cebulę, szpinak i ser. To wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Masę wlewamy do foremek na babeczki. Wkładamy na 20-30 minut do nagrzanego piekarnika na 190 stopni. 



SMACZNEGO!

1 komentarz :

Dziękuję za pozostawiony komentarz. Proszę nie pozostawaj Anonimowy :)